Möjligheterna till löpträning i Vallentuna

Löpträning, det är en bra sysselsättning och det har även många fördelar. Den förbättrar din hälsa, både fysiskt och psykiskt. Dessutom har en forskning som publicerats i ”Journal of the American College of Cardiology” visat att det kan minska risken att få av hjärt- och kärlsjukdomar. Löpträning är något som alla kan göra och var man än befinner sig. Om du funderar på möjligheterna till löpträning i Vallentuna så finns det flera bra platser att hålla till på. Det finns flera idrottsplatser så väl som att det finns motionsspår och elljusspår. Vallentuna erbjuder två stora idrottsplatser. Det är Vallentuna IP i Vallentuna och det är Össeby IP i Brottby. Andra platser att utöva löpning eller annan idrott är bland annat Kårevallen i Kårsta och Björkvallentna i Frösunda. Föredrar du att springa ute, så har du flera olika motionsspår att välja mellan. Vallentuna IP erbjuder flera stycken varav tre är elljusspår, så de är upplysta. Össebu har fyra motionsspår, varav ett är ett elljusspår. Vid Kvarnbadet finns det ett motionsspår som är 2 500 meter och på Lindholmen hittar du ett motionsspår som är 2 200 meter. Det gör att du har många möjligheteter till löpträning i Vallentuna.

Kom igång med löpträningen

Att komma igång med löpträning är inte så svårt. Det är faktiskt bara att dra på sig skorna och bege dig ut! Det gäller bara att ha rätt motivation så kommer resten att komma av sig självt så att säga. Vad du ska ha på dig beror lite på vad det är för väder, men det är inte fel att satsa på ett par riktigt bra löparskor. Köp gärna en löparryggsäck med. Löparryggsäckar är bra att ha, om du tänkt att ge dig ut på längre rundor eller om det är så att du behöver ha med dig mycket vätska på din löptur. När man ska köpa en löparryggsäck så bör kolla några test innan du bestämmer dig.

Du bör tänka på att den ska ha låg vikt, luftspalt mellan rygg och säck samt att den ska ha en tight passform och vara ganska smal så den inte är i vägen. När du ger dig ut på löptur, så kan du börja försiktigt om du inte är van löpare. Sedan kan du öka upp till högintensiv löpträning. Att börja promenera där du sedan joggar vissa sträckor är ett bra sätt att börja på. Sedan kan du bara jogga och sedan öka det till intensiv löpträning. Motivationen för att ta sig ut får du hitta på egen hand men ju mer du bygger kondition, desto större behov kommer du känna att du vill ut och springa. Det är inte fel att även sätta upp ett mål, som ett Marathon kanske, men det är så klart inte ett måste. Löpning kan även vara bra för att bli av med överskottsenergi. När du väl byggt upp konditionen, se till att underhålla den, eftersom att den annars snabbt kan gå ner om du slutar att träna.  Det viktiga är att börja försiktigt för att sedan successivt öka din träning. Det gör att du håller igång din motivation så väl som att det gör att du undviker att dra på dig skador.