Var finns jobben i Vallentuna?

Vallentuna ligger en bit norr om Stockholm, och det är en bit att pendla in till de centrala delarna av staden. Dock är det många som jobbar just där – och en del av dem vill gärna byta till en arbetsplats som ligger närmre hemmet. För den som vill göra det finns det många olika möjligheter. Här tar vi upp några av dem.

Jobb hos kommunen

I Vallentunas offentliga sektor finns det en rad olika jobb att söka i skrivande stund. Bland annat söker man nu efter barnskötare, digitaliseringsstrateg och enhetschefer till hemtjänsten. Man söker också lärare, ledsagare skuldrådgivare. Naturligtvis erbjuds inte jobb som passar alla här – kanske har man en annan kompetens – men det finns erbjudanden att överväga.

På kommunens hemsida finns en lista där lediga tjänster regelbundet publiceras. Går man in där och tittar med jämna mellanrum finns chansen att man kan hitta en anställning man vill ha. Värt att ha med i åtanke är att när man minskar pendlingstiden (kan handla om två timmar per dag om man annars jobbar i centrala Stockholm) så frigörs mycket tid för annat.

Tjäna pengar på distans

Det finns en rad olika möjligheter att tjäna pengar på distans idag. Till exempel kan du jobba med onlinemarknadsföring, mötesbokning eller telefonförsäljning. Dessa jobb kan hittas genom att söka på platsbanker och använda nyckelord som ”hemifrån” eller ”distans”, till exempel.

Det finns också mer kreativa saker man kan göra. Till exempel kan du tjäna pengar på mining i webbläsaren eller börja handla med kryptovalutor. Det är givetvis långtifrån säkert att man kan försörja sig på detta – alla har olika förutsättningar och intressen.

Mer passande är det kanske att starta ett företag och en e-butik som sköts från hemmet. Många som gör detta importerar elektronikprylar från lågprisländer och säljer dem sedan vidare på nätet. Ska man göra det är det en bra början att läsa på lite om de olika prylar som finns och som är populära just nu. Naturligtvis måste det inte vara elektronik som säljs, det kan lika gärna vara musikinstrument, smycken eller vad som helst som det finns en efterfrågan på.

Pendla kortare

Alternativet finns också att leta efter jobb i närområdena. Att pendla till exempelvis Danderyd eller Täby går betydligt fortare än att jobba i centrala Stockholm. Kan man dessutom hitta ett jobb norrut, slipper man sannolikt de köer längs E4:an nära Stockholm som förlänger pendlingstiderna med råge.