Fullt upp för naprapaterna i Stockholm

Ett stressigt liv och konstant högt tempo kan sätta sina spår i både kropp och själ. Många stockholmare lider av smärta och värk i muskler och leder – något som ger stadens naprapater ett fullspäckat schema. Värk i rygg, nacke och axlar är vanligt men många kommer också till naprapaten med sina onda fötter, till exempel på grund av hälsporre. 

Naprapaterna är en viktig del av friskvården 

En legitimerad naprapat har en 4-årig utbildning från naprapathögskolan som finns i Stockholm. Deras stora kunskap kring kroppens uppbyggnad och rörelseapparatens funktion har gjort dom till en viktig del av friskvården. 

Många stockholmare lägger sina friskvårdsbidrag på att besöka en naprapat och det rör sig om alla möjliga besvär och åkommor – och ofta ger behandlingarna ett väldigt bra resultat. 

Det här kan du få hjälp med 

En naprapat har som tidigare nämnt stora kunskaper kring kroppen och rörelseapparaten. Dom behärskar många olika behandlingsmetoder för olika delar av kroppen och kan därför avhjälpa många typer av besvär. 

Ryggbesvär – Dom flesta söker sig till en naprapat för att få hjälp med någon form av ryggbesvär. Det kan vara alltifrån ryggskott till diskbråck och ischias och naprapaten kan effektivt behandla dom flesta typer av skador och problem. 

Behandlingsmetoderna skiljer sig beroende på skada eller besvär men man använder sig bland annat av massage, muskeltöjningar och akupunktur. 

Hälsporre – Kanske har du hört begreppet någon gång och ställt dig frågan – vad är hälsporre? Namnet kan uppfattas något missvisande, då det inte alls är säkert att det syns något utväxt, liknande en sporre, på hälen. 

Det är dock förekommande och det är därför åkomman har fått sitt namn. Hur som helst är hälsporre ett problem för naprapaten, som med hjälp av olika behandlingsmetoder kan råda bot på besvären. 

Huvudvärk – En stressig vardag leder inte helt sällan till ihållande huvudvärk – ofta i form av spänningshuvudvärk. Den beror helt enkelt på spänningar i kroppen, vanligtvis i axlar och nacke men även i käken. 

Triggerpunktsbehandling, massage eller akupunktur är några av dom olika behandlingsmetoder som naprapater använder för att lindra spända muskler och därmed spänningshuvudvärk. 

Onda fötter kan bero på hälsporre och huvudvärk kan bero på spänningar i kroppen. Det är långt ifrån alla som kopplar ihop sina symptom med den faktiska orsaken och det är ofta först efter ett besök hos en naprapat som man förstår kopplingen.