Oväntat snäll lapp från stockholmsfirma skapar rubriker

Oväntat snäll lapp från stockholmsfirma skapar rubriker

Efter att upprepade gånger utsatts för skadegörelse i form av klotter svarar stockholmsfirman Peter Sotare på ett ovanligt snällt sätt. På garagedörren som klottrades ner flertalet gånger sattes en lapp upp av firman med ett erbjudande om en arbetsintervju.

Gång på gång utsattes Stockholmsfirmans garagedörr för klotter, och gång på gång tvättade de bort klottret. Istället för att reagera med ilska, som många nog skulle ha gjort, reagerade de på ett lite oväntat vis:

”Vi som arbetar på detta företag imponeras av din energi. Varje gång vi tvättat bort klottret så återkommer du och färglägger. Vi har ett förslag till dig: Kom in på vårt kontor så får vi träffa dig. Har du fler positiva egenskaper din energi kanske vi kan intressera dig för vårt yrke och om vi trivs med varandra kan detta utmynna i att du erbjuds en anställning. ”

Det var inte bara i sociala medier som det här blev en stor grej. Även några av landets största papperstidningar, bland annat Metro samt den lite mindre tidningen Södermalmsnytt, har skrivit om det ovanligt positiva gensvaret på klottret.

Peter Sotare själva säger att om de hade kunnat förutse genomslaget lappen skulle få, hade de nog satt en större logga på pappret. Det var efter att de hade publicerat bilden av lappen på sin Facebook-sida som anstormningen tog fart.

Enligt firman är det många nyfikna som ringer in, skriver och kommer in på kontoret med frågor angående klottraren. ”Hur går det med klottret?”.  ”Har klottraren kommit in ännu?”.

För de som är nyfikna har Peter Sotare lovat att berätta om hur hela historian utspelar sig. Bilden kan ses i sin helhet här.